Licitacija

Bobar banka prodaje gume u vrijednosti pola milijna KM

Gospodarstvo / Flash | 02. 06. 2017. u 06:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lazo Đurđević, stečajni upravnik Bobar banke, zakazao je za 21. lipanj u prostorijama banke u Bijeljini prodaju njene pokretne imovine, čija vrijednost prelazi nešto više od milijun maraka. Na prodaju je ponuđeno pet automobila u vrijednosti od 800 do 9.000 KM i auto-gume procijenjene vrijednosti od 435.572 KM, a koje su oduzete u izvršnom postupku protiv dužnik, pišu Nezavisne.com.

Kupcima su ponuđena i osnovna sredstva i inventar u poslovnicama banke u Banjaluci, Prijedoru, Janji, Zvornika, Ugljeviku, Palama, Modriči i Bijeljini, a koji se kreću od pet pa do 60.000 maraka. Ponuđena je i pokretna imovina banke u Palama, Ugljeviku, Trebinju i Gradišci, i to u rasponu od tisuću do 165.750 maraka, te računarska i uredska oprema vrijedna 106.143 marke.

Pravo sudjelovanja na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica koja uplate kauciju u visini od deset posto od početne cijene imovine koju žele da kupe. Licitacija će biti održana ako se za nju prijavi samo jedan kupac.

Podsjećamo, Skupština povjerilaca Bobar banke je prošli tjedan nakon što je utvrdila potraživanja povjerilaca ovlastila stečajnog upravnika da krene u rasprodaju imovine.

Procjene pokazuju kako je vrijednost pokretne i nepokretne imovine banke oko 11 milijuna maraka i jasno je da će od nje biti namiren samo dio povjerilaca. Naime, potraživanja povjeriteljaprema banci iznose 252 milijuna maraka s tim da im je osporeno oko 65 milijuna od tog iznosa. Problemi u Bobar banci isplivali su na površinu nekoliko mjeseci nakon smrti njenog vlasnika Gavrila - Bate Bobara. Agencija za bankarstvo RS je u studenom 2014. uvela prinudnu upravu u banku, a mjesec dana kasnije joj je oduzeta dozvola za rad i pokrenut postupak likvidacije iz kojeg je kasnije otvoren stečaj.

Kopirati
Drag cursor here to close