Parkovi se nadaju deblokadi

Blokada deponije Uborak: Bešlić nema što reći

Prosvjednici vraćaju kamione s otpadom, a Parkovi se nadaju deblokadi
Gospodarstvo / Flash | 11. 06. 2019. u 11:26 M.G. | Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjednici ispred deponije Uborak, kraj Mostara, danas su vratili jedan kamion s otpadom tvrtke Alba i poručili da ne odustaju od daljnje blokade deponije sve dok im se ne ispune navedeni zahtjevi.

''Cijelu noć smo proveli ispred ulaza u deponiju. Građani se i dalje okupljaju. Odlučni smo u nastojanju da se ispune naši zahtjevi, do tada ni jedan kamion nećemo propustiti na deponiju'', kazao je za Bljesak.info Nijaz Hodžić, jedan od organizatora prosvjeda.

Hožić je napomenuo kako im se do sada nitko od nadležnih nije obratio.

Riješenju problema s blokadom deponije Uborak nada se i direktor Parkova Dragan Krtalić koji je za Bljesak.info poručio kako postoje obećanja da će se ovaj problem riješiti danas, ali do tada neki novi plan za odlaganje otpada nema.

''Nemoćni smo u svemu ovome. Čekamo rješenje situacije na odlagalištu, kamioni su spremni. Nitko se ne oglašava iz odjela Gradske uprave. Razumijem ljude koji žive u blizini deponije. Ali ovaj problem postoji već duže vrijeme'', kazao je Krtalić povodom daljnje blokade deponije i nemogućnosti odlaganja otpada.

Foto:Facbook / Blokada deponije Uborak

Krtalioć apelira na građane da, ukoliko ikako mogu, malo odlože odlaganje kućnog otpada ''Nadam se skorijem rješenju blokade odlagališta. Nakon toga Prakovi će u što kraćem roku očistiti grad'', kazao je.

Gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić odbio je danas dati službenu izjavu medijima o blokadi deponije sve dok se ne ustvrdi postojanje navedenih otrova o kojima je ranije izvijestila Udruga Futura. Cijelu situaciju okarakterizirao je tek kao ''pravljenje političkog nereda u gradu Mostaru''.

Foto:Facebook / Blokada deponije Uborak

Iz Građanske inicijative ''Jer nas se tiče'' na svojoj Facbook stranici poručili su da ostaju istrajni u borbi za normalan i dostojanstven život.

Kopirati
Drag cursor here to close