gradilište

Bitka za zaštitu Bunice tek je krenula

Gospodarstvo / Flash | 04. 12. 2015. u 09:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa mještana Malog Polja o zaustavljanju nelegalnih građevinskih radova na zaštićenom lokalitetu rijeke Bunice urodila je plodom.

''Na teren je napokon izašla građevinska inspekcija koja je gradilište zatvorila, te na taj način bar privremeno onemogućila nastavak uzurpacije zaštićenog prirodnog lokaliteta. U očekivanju narednih koraka na sankcioniranju počinitelja i nalaganja da se lokalitet vrati u prvobitno stanje, još jednom ističemo da ćemo ustrajati u naporima da zaštitimo rijeku Bunicu'', navodi se u priopćenju 'Naše stranke'.

Uopće ne sumnjamo da će one snage u našem društvu koje su dovele do ovog zločina nad prirodom stati na ovome, bojimo se da sad slijede koraci ka legaliziranju ideja da se od zaštićenog lokaliteta rijeke Bunice stvori elitističko naselje onih koji smatraju da su iznad zakona.

Mještanima Malog Polja potrebna je podrška svih građana ovog grada, medija i nevladinih organizacija, jer smo tek tada sigurniji da će pravna država uraditi svoj dio posla, kao što je to danas samo najavljeno, istaknuli su iz ove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close