Predstavljanje na sajmu

BiH želi osvojiti skandinavsko tržište: Strastveni ljubitelji turizma i putovanja idealni su gosti

BiH zastupljena na jednom  od najvećih turističkih sajmova u Skandinaviji
Gospodarstvo / Flash | 13. 01. 2018. u 10:30 Fena
Kopirati
Foto: Fena / Predstavljanje u Oslu

Na ovogodišnjem sajmu turizma Reiselivsmessen u Norveškoj po prvi put je predstavljena i Bosna i Hercegovina. 

Solheimen Konferansehotell iz Norveške pozvao je turističku agenciju Kula-Turist iz Bosne i Hercegovine da zajedno sudjeluju na jednom od najvećih sajmova turizma u Skandinaviji te jednom od većih te vrste u svijetu.

Vlasnik agencije Kula-Turist Nedžad Boškailo koji živi i radi u Norveškoj ima dugogodišnju poslovnu suradnju sa Solheimen Konferansehotell koju vodi Kari Brochmann Skoklefald.

''Ovo je izuzetno važno i za BiH, jer su Norvežani poznati kao strastveni ljubitelji turizma i putovanja, a ljepote BiH i ono što mi imamo ponuditi još je nepoznato široj norveškoj javnosti. Pogotovo aspekt cijena koje nudimo i prirodne ljepote moraju biti predstavljeni Norvežanima. Mi ćemo sanašim norveškim prijateljima pokušati da opravdamo ukazanu priliku za prezentaciju turističke ponude sa željom da nas posjeti što veći broj skandinavskih turista'',  ističe veleposlanik BiH u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević.

Boškailo je osigurao veće količine brošura i kataloga turističkih agencija iz cijele Bosne i Hercegovine, koje će biti prezentovane i podijeljene zainteresiranim posjetiteljima na sajmu turizma.

''Naravno, imamo želju da nas posjete turisti iz cijelog svijeta, jer na ovom sajmu sudjeluju skoro sve zemlje koje ulažu u turizam. Na sajmu nisu predstavljene samo ponude Solheimenhotell Konferansehotell i Kule-Turist, već turističke ponude iz cijele BiH'', kaže Boškailo.

Sajam koji se održava u Telenor Areni u Oslu počeo je jučer i traje do nedjelje.

Kopirati