Trgovinska razmjena

BiH, Srbija i Saudijska Arabija formirale zajednički trilateralni odbor

Gospodarstvo / Flash | 29. 01. 2017. u 20:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH, Srbija i Saudijska Arabija formirale su danas zajednički trilateralni odbor koji se bavi kreiranjem i praćenjem aktivnosti u vezi sa povećanjem trgovinske razmjene i realizacije saudijskih investicija u Srbiju i BiH, javlja Srna.

Odbor je formiran tijekom sastanka u Rijadu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasima LJajića s ministrom trgovine i investicija Saudijske Arabije Mahidom bin Abdulahom el Kasabijem.

Ljajić i Šarović, koji predvode delegacije dvije zemlje u dvodnevnoj zajedničkoj posjeti Saudijskoj Arabiji, sastali su se danas i sa saudijskim princem Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom el Saudom, priopćeno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

"S princem El Saudom, koji je i predsjednik Državne komisije za turizam i kulturnu baštinu, usuglašena je posjeta turoperatora iz Srbije i BiH za travanj ove godine kada će biti predstavljena turistička ponuda dvije zemlje za saudijsko tržište", navodi se u priopćenju.

Tijekom susreta sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i životne sredine Abdurahmanom Abdulom Mosenom el Fadilom dogovoreno je održavanje zajedničkog sajma u Rijadu, na kome će biti predstavljeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi i potencijali Srbije i BiH.

Ministar građevinarstva i stanogradnje Madžed bin Abdulah el Hogai pozvao je kompanije iz Srbije i BiH iz oblasti građevinarstva da sudjeluju na tenderima u Saudijskoj Arabiji, budući da se očekuje izgradnja više od 1,5 milijuna stambenih jedinica u narednih sedam godina.

Kopirati
Drag cursor here to close