Napredak u suradnji

BiH potpisala sporazum sa Kinom

Potpisivanje navedenih memoranduma inicirale su bh. i kineska strana, u želji da se dodatno ojača suradnja između dviju prijateljskih zemalja.
Gospodarstvo / Flash | 17. 04. 2019. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić i veleposlanik Narodne Republike Kine NJ. E. Ji Ping potpisali su Memorandum o razumijevanju o suradnji u oblasti medija i Memorandum o razumijevanju o planiranju unapređenja think tank suradnje između Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Državnog vijeća Narodne Republike Kine. 

Potpisivanje navedenih memoranduma inicirale su bh. i kineska strana, u želji da se dodatno ojača suradnja između dviju prijateljskih zemalja.

Zamjenik Dalipagić je istaknuo da Memorandum o razumijevanju o suradnji u oblasti medija predviđa suradnju u programima razmjene, uključujući razmjenu novosti, zajedničku pokrivenost programa, uzajamne posjete, kao i podsticanje šire pokrivenosti ekonomskih, kulturnih i društvenih novosti i drugih manifestacija u masovnim medijima. Također, predviđena je i uspostava mehanizama za podsticanje suradnje između medija u oblasti objavljivanja, emitiranja, filma, televizije i tiska.

Foto: Ministarstvo komunikacija i prometa / Zamjenik Dalipagić i veleposlanik Ji potpisali dva memoranduma kojima se jača prijateljska suradnja dviju država

„Memorandum o razumijevanju o planiranju unapređenja think tank suradnje podrazumijeva uspostavu odnosa između tzv. analitičko-istraživačkih centara putem odgovarajućih mehanizama suradnje i uspostavu redovitih poslovnih kontakata između dviju država.

Strane će zajednički organizirati ili podsticati think tankove obiju država da organiziraju forume, seminare ili okrugle stolove. Ova suradnja uključuje međusobne posjete i komunikaciju, razmijenu iskustava i stavova o pitanjima od zajedničkog interesa i stručne konzultacije između think tankova. Također, otvorena je mogućnost suradnje na unapređenju zajedničkih istraživačkih projekata od obostranog interesa i razmjene relevantne stručne literature i druge istraživačke dokumentacije“, izjavio je zamjenik Dalipagić.

Kopirati
Drag cursor here to close