Trgovinska razmjena

BiH i Italija mogu surađivati u prehrambenoj, drvno-prerađivačkoj i industriji kože

Gospodarstvo / Flash | 08. 05. 2017. u 15:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jačanje ekonomskih odnosa i vanjskotrgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Italije dodatno bi ojačalo i povezano dvije prijateljske zemlje, istaknuto je tijekom današnjeg susreta članova Komisije za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH s izaslanstvom Komisije za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamenta Republike Italije.

Susretu su nazočili zamjenica predsjedavajuće Komisije Nermina Kapetanović te članovi Komisije Senad Šepić i Mirsad Đonlagić, a izražena je zahvalnost na sveukupnoj podršci koju je Italija pružila BiH te nazočnosti njenih kompanija i investicija na bosanskohercegovačkom tržištu.

Domaćini su, i ovom prilikom, pozvali talijanske parlamentarce da ohrabre ulagače za još snažnija ulaganja u gospodarstvo BiH, a, kako je naglasila Kapetanović, mogućnosti za suradnju postoje u prehrambenoj, drvno-prerađivačkoj i industriji kože.

Gosti iz talijanskog Parlamenta napomenuli su da bi prilika za produbljivanje ekonomske suradnje mogao biti i Biznis forum koji će se u okviru Samita Berlinskog procesa održati u Trstu 12. srpnja ove godine.

Razgovarajući o napretku BiH na putu k Europskoj uniji članovi Komisije za vanjske poslove naglasili su da je za BiH izuzetno značajna podrška prijateljske Italije i njenog interesa za događanja u regiji zapadnog Balkana.

Prema riječima predsjedavajućeg Komisije za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamenta Italije Fabrizia Cicchitta, tako će biti i ubuduće i Italija je spremna biti glas BiH i njena podrška u procesu približavanja euroatlantskim integracijama.

Delegacije zastupničkih domova Parlamentarne skupštine BiH i Italije, na kraju susreta, zaključile su i da suradnja parlamentarnih grupa prijateljstava treba biti podignuta na viši nivo, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close