investicije

BiH do kraja godine može biti članica WTO-a

Gospodarstvo / Flash | 23. 06. 2016. u 06:51 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina može do kraja godine postati punopravna članica Svjetske trgovinske organizacije (WTO), potvrdio je za "Dnevni avaz" direktor Odjela za pristupanje WTO-u Chiedu Osakwe nakon dvodnevne posjete BiH.

On je istaknuo da bi ulazak BiH u jednu od vodećih svjetskih organizacija imao velike koristi za razvoj ekonomije i dolazak stranih investitora.

Osakwe je mišljenja da su predstavnici vlasti u BiH pokazali da razumiju koji je značaj pridruživanja države WTO-u.

''Članstvom u WTO-u poslala bi se snažna poruka međunarodnoj zajednici da je BiH opredijeljena za tržišnu ekonomiju, da je BiH mjesto koje ima dobru i transparentnu vladu, kao i vladavinu zakona. To će rezultirati poboljšanjem poslovnog okruženja i bit će signal međunarodnoj zajednica da je BiH otvorena za poslovanje i ulaganje'', naglasio je Osakwe.

Dodao je da su tijekom razgovora predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić pokazali zavidno poznavanje problematike, kao i liderske sposobnosti.

''Zato mi odlazimo uvjereni da će BiH u skorijoj budućnosti postati punopravna članica. Ne mogu vam reći tačan datum ili čak mjesec, ali siguran sam da će taj proces biti završen do kraja ove godine'', kazao je Osakwe.

Kopirati
Drag cursor here to close