Potvrđeno

BiH će izvoziti piletinu u Europsku uniju

''Najvažniji dio posla je uspješno završen'', rekao je ministar Šarović.
Gospodarstvo / Flash | 14. 08. 2018. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Ured za veterinarstvo BiH pripremila Akcijski plan za rješavanje preporuka misije Direktorata za zdravlje i hranu, analize i revizije Europske komisije, koja je provedena u razodoblju od 28. svibnja do 1. lipnja 2018., Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH službeno je obaviješteno da je prihvaćen akcijski plan izvoza mesa peradi na tržište Europske unije.

Kako stoji u priopćenju Ministarstva, po odobravanju Akcijskog plana, Europska komisija će završiti procedure izmjene Uredbe komisije (EZ br. 798/2008), kako bi Bosna i Hercegovina bila uvrštena na listu zemalja iz kojih je dozvoljen izvoz mesa peradi u EU (ali i Odluke 2007/777),  kako bi naša zemlja bila uvrštena na listu zemalja iz kojih je dozvoljen izvoz proizvoda od mesa peradi u EU.

''Najvažniji dio posla je uspješno završen. Očekujem da će se i ove preostale, administrativne procedure što prije finalizirati, i da će ova izuzetno potentna grana poljoprivrede, koja veže 20.000 radnih mjesta, vrlo brzo doživjeti svoju ekspanziju'', ističe ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Ured za veterinarstvo će, nakon provedenih procedura, dostaviti Europskoj komisiji listu objekata kojima je odobren izvoz peradi i proizvoda od mesa peradi u EU, kako bi ovi objekti mogli započeti sa izvozom u Europsku uniju, priopćeno je iz Ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close