Nakon sastanka u Munchenu

BiH će dobiti reprezentativno tijelo za predstavljanje iseljeništva u Njemačkoj

Sljedeći sastanak na istu temu planira se već za sljedeći mjesec, a kao mjesto održavanja navode se Stuttgart ili Frankfurt.
Gospodarstvo / Flash | 12. 10. 2017. u 17:01 Bljesak.info
Kopirati

U organizaciji Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, te Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Berlinu i generalnih konzulata BiH u Munchenu, Frankfurtu i Stuttgartu, u Generalnom konzulatu BiH u Munchenu održan je prvi sastanak za osnivanje Reprezentativnog tijela iseljeništva u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Cilj sastanka i vođenih diskusija bila je odluka o jačanju kapaciteta organizacija u iseljeništvu i uspostavljanju mehanizma za predstavljanje iseljeništva u zemljama prijema i u Bosni i Hercegovini, a raspravljalo se na temu modela organizacije budućeg tijela u BiH, koje će predstavljati dijasporu BiH u SR Njemačkoj.

Generalni konzulat BiH u Munchenu i Ruzmira Tihić-Kadić, generalna konzulica BiH u Munchenu i svi uposleni u ovom konzulatu, tom prilikom ugostili su predstavnike vlasti iz BiH, te više od 50 predstavnika bh. asocijacija iz Njemačke, pojedinaca, biznismena, između ostalih i Mirsada Fikića, te predstavnika humanitarnih i vjerskih organizacija i pojedinaca.

Sljedeći sastanak na istu temu planira se već za sljedeći mjesec, a kao mjesto održavanja navode se Stuttgart ili Frankfurt.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.