Kažu

Bh. riba spremna 'otplivati' do Rusije

Trenutno je za izvoz ribe u Rusiju nominirano poduzeće ''Ribnjak Janj'' d.o.o Tropik ribarstvo iz Banja Luke
Gospodarstvo / Flash | 22. 09. 2020. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, izjavio je da su stvoreni preduvjeti za izvoz ribe iz BiH u Rusku Federaciju, te da se u narednom periodu očekuje početak ovog procesa, prenosi Anadolu Agency (AA).

''Ured za veterinarstvo BiH je, u suradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, usuglasila certifikat sa Ruskom Federacijom i uskoro očekujemo izvoz ribe na ovo značajno tržište. Prema postojećoj praksi, trebalo bi da uslijedi proces certificiranja domaćih kompanija za izvoz, u okviru kojeg se očekuje dolazak nadležnih ruskih inspektora u BiH'', rekao je Košarac.

On je dodao da je trenutno za izvoz ribe u Rusiju nominirano poduzeće ''Ribnjak Janj'' d.o.o Tropik ribarstvo iz Banja Luke, te izrazio nadu da će u narednom periodu biti povećan broj kooperanata iz Republike Srpske i Federacije BiH.

''U potpunosti smo opredijeljeni da surađujemo sa Ruskom Federacijom, jer je tamošnje tržište veliko i značajno za poboljšanje poslovanja domaćih kompanija. Uvjeren sam da kompanije iz RS i FBiH prepoznaju ovaj kapacitet i da će se uskoro njihovi proizvodi naći na ruskom tržištu'', istaknuo je Košarac.

Ministar je najavio da će u narednom periodu o ovom procesu razgovarati sa veleposlanikom Ruske Federacije u BiH, te naglasio da će Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH nastaviti kontinuirano da radi na otvaranju novih tržišta za plasman domaćih proizvoda u cilju zaštite domaće proizvodnje.

Kopirati
Drag cursor here to close