eCommerce usluge

BH i Turska pošta potpisale ugovor o suradnji u e-trgovini

''To će olakšati život građanima Bosne i Hercegovine. Suradnja sa BH Poštom veoma je važna, te se nadamo da ćemo je proširiti u narednom periodu'', rekao je Bozgeyik.
Gospodarstvo / Flash | 10. 08. 2018. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanjem ugovora o suradnji BH Pošte i Turske Pošte danas su u Sarajevu promovirani eCommerce usluga i poštanska marka „Džamija u Milodražu“.

Generalni direktor Turske pošte Kenan Bozgeyik istaknuo je da će eCommerce usluga omogućiti bh. građanima da kupuju proizvode iz Turske, koji će im nakon online kupovine biti dostavljeni putem BH Pošte.

''To će olakšati život građanima Bosne i Hercegovine. Suradnja sa BH Poštom veoma je važna, te se nadamo da ćemo je proširiti u narednom periodu'', rekao je Bozgeyik.

Navedenu usluga Turska pošta pokrenula je prije šest godina s ciljem, da putem e-trgovine proizvoda osnaži tursko tržište i da se domaćim firmama pruži mogućnost za što bolji plasman vlastitih artikala.

E–Commerce pruža kompletnu logističku podršku počev od domene na kojoj je eCommerce stranica postavljena, od prodaje i naplate pa do dostave proizvoda krajnjim kupcima.

Zbog toga je Turskoj pošti zahvalio generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić ukazujući da je uspostava navedene usluge nezaobilazna u eri tehnološkog progresa.

''Također, danas smo prezentovali i poštansku marku „Džamija u Milodražu“ sa željom da otrgnemo od zaborava bitne  datume u našoj povijesti'', dodao je Mujić.

Puštanje u rad eCommerce usluge i marke BH i Turska Pošta doprinose modernizaciji usluga, što će se, kako je poručeno, nastaviti razvijati zajedničkim snagama.


Kopirati
Drag cursor here to close