Namjenski utrošak

Bespovratna sredstava za stambeno zbrinjavanje branitelja u HNŽ-u

Gospodarstvo / Flash | 12. 01. 2017. u 11:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je, u prostorijama Ministarstva za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije, ministar Oliver Soldo potpisao i uručio 54 ugovora o namjenskom utrošku bespovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje branitelja i članova njihovih obitelji na području HNŽ.

Za ovu namjenu iz proračuna HNŽ za 2016. godinu izdvojena su sredstva u iznosu od 270 000 KM, od čega je 240 000 KM dodijeljeno onim aplikantima koji ispunjavaju uvjete Javnog oglasa, a preostali dio od 30 000 KM raspodjeljuje ministar putem Odluka Vlade HNŽ za one aplikante koji ne ispunjavaju uvjete Javnog oglasa a imaju žurnu potrebu za pomoć u rješavanju stambenog pitanja.

Povjerenstvo koje su činili djelatnici Ministarstva i predstavnici županijskih braniteljskih organizacija HVO i ARBiH, obradilo je pristigle zahtjeve i uvidom u stanje na terenu donijelo konačnu odluku.

Nakon provedene procedure, sukladno pozitivnim zakonskim propisima 54 korisnika ostvarila su pravo na novčanu potporu, a iznos sredstava utvrđen je odlukom Povjerenstva koje je provodilo oglas.

Dobitnici sredstava obvezni su sredstva utrošiti namjenski, sukladno podnesenom zahtjevu, a nakon njihova utroška podnijeti pismeno izvješće Ministarstvu u roku 120 dana od dana uplate sredstava na račune korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close