Sarajevo

BBI banka dobitnik priznanja za korporativnu filantropiju

DOBRO za filantropiju ima za cilj da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim radom i financijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica.
Gospodarstvo / Flash | 22. 03. 2019. u 22:22 Fena
Kopirati

Bosna Bank International (BBI) dobitnik je priznanja DOBRO za korporativnu filantropiju u kategoriji velikih kompanija koje dodjeljuje Fondacija Mozaik u partnerstvu sa SIGN mrežom i uz financijsku podršku Europske unije i Balkanskog fonda za demokraciju.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagrada je Ameru Bukviću, predsjedniku Uprave BBI banke uručena na večerašnjoj svečanoj ceremoniji u Sarajevu.

DOBRO za filantropiju ima za cilj da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim radom i financijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica. Osim toga, cilj je i da osnaži druge kompanije i pojedince da svojim doprinosom potaknu razvoj utječući tako na poboljšanje kvaliteta života u našoj zemlji.

''Velika je čast i zadovoljstvo dobiti ovo priznanje koja je nama u BBI banci daje poticaj da nastavimo dalje biti podrška društvu u kojem poslujemo. BBI banka i svi zaposlenici banke ovu nagradu doživljavaju kao posebno priznanje i nadamo se da ćemo biti poticaj da i druge kompanije pokrenu ili podrže projekte korisne za širu društvenu zajednice. Brigu za društvo u kojem poslujemo BBI banka ima ugrađenu u temeljima svoje korporativne kulture i tako ćemo nastaviti i u budućnosti'' izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Neki od dosadašnjih pobjednika nagrade DOBRO su kompanije - Prevent BH d.o.o., VGT osiguranje d.d., Elcom d.o.o, BH Telecom d.d., DM Markt d.o.o, R&S d.o.o i Enco d.o.o., Authority Partners d.o.o.

Ova nagrada dodijeljena je i pojedincima - Asmiru Begoviću (nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine), Muniru Pašagiću, Adiju Salčinoviću, Nadini Habibović, Elviru Karaliću, priopćeno je iz BBI.   

 

 

Kopirati