Ulaganje u BiH

Azerbejdžan spreman za nove investicije u poljoprivredi

Gospodarstvo / Flash | 20. 04. 2017. u 08:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić sastao se sa Elnurom A. Guliyevom, savjetnikom Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u BiH.

Teme sastanka bile su unapređenje ekonomske suradnje te mogućnosti novih investicija Azerbejdžana u poljoprivredni sektor, priopćeno je.

Gulyev je podsjetio da je Azerbejdžan uložio značajna sredstva u tvornicu za proizvodnju pomfrita Srebreničanka, u kojoj radi 35 osoba. Naveo je i da je do sada uloženo 10 milijuna eura u tvornicu za preradu voća i povrća u Doboju, a ukupni iznos ove investicije je 40 milijuna eura. Planirano je da u ovoj tvornici posao dobije 300 radnika.

Na današnjem sastanku je razgovarano i o izvozu malina u Azerbejdžan, pogotovo zaliha koje se trenutno nalaze u hladnjačama u FBiH. Razmatrane su i mogućnosti poticanja otkupa krompira u FBiH, budući da je za fabriku Srebreničanka godišnje potrebno 15.000 tona krompira. Također, prezentirani su i drugi projekti ulaganja u poljoprivredni sektor.

Ministar Dedić je naglasio da su dosadašnje investicije Azerbejdžana od velikog značaja za domaći poljoprivredni sektor te je izrazio nadu da će sličnih investicija biti i više u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close