Najbrže uvode obnovljive izvore

Australija će prije roka ispuniti obveze iz klimatskog sporazuma

Australija uvodi obnovljive izvore energije brže od Kine, Japana, SAD-a i EU-a
Gospodarstvo / Flash | 08. 02. 2019. u 11:43 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australija bi mogla pet godina prije roka ispuniti obveze iz Pariškog sporazuma o klimi, prema istraživanju Australian National University.

Prema objavljenim rezultatima istraživanja, država uvodi obnovljive izvore energije po glavi stanovnika brže od bilo koje druge zemlje uključujući Kinu, Japan, SAD i Europsku uniju.

Taj bi trend mogao omogućiti Australiji da ispuni ciljeve o smanjenju emisije stakleničkih plinova umjesto do 2030. već u 2025, piše Hina.

"Instaliranje obnovljivih izvora energije u Australiji u protekloj godini ubrzalo se u odnosu na ta druga velika gospodarstva i očekujemo da će se taj trend nastaviti ove i sljedećih godina", kaže profesor Andrew Blakers, voditelj istraživanja iz strojarskog fakulteta ANU-a.

"Australija je na putu da dosegne 50 posto struje iz obnovljivih izvora u 2024. i 100 do 2032."

"Australsko iskustvo s obnovljivom energijom nudi pravu nadu za ubrzano smanjenje globalne emisije stakleničkih plinova radi zaštite planeta", dodaje on.

Prema istraživanju Australija je ubrzano otvorila nekoliko velikih vjetroelektrana i solarnih elektrana u protekloj godini a ubrzano raste i postavljanje solarnih panela na krovovima.

Kopirati
Drag cursor here to close