Održivost proizvodnje

ArcelorMittal remontira visoku peć, projekt vrijedan 38 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 10. 02. 2017. u 11:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zenička kompanija ArcelorMittal, jedan od najvećih bh. izvoznika, ulazi u fazu realizacije osiguranja boljih uvjeta za dugoročno planiranu proizvodnju.

U ovoj godini ArcelorMittal Zenica realizirat će dva velika investicijska projekta, a prvi kreće već sljedećeg tjedna, u utorak 14. veljače, za kada je najavljeno potpisivanje ugovora za generalni remont visoke peći u okviru te kompanije.

Najavljeni ugovor će biti potpisan sa talijanskom kompanijom "Danieli Corus", a ukupna vrijednost projekta je 38 milijuna KM.

''Potpisivanjem tog ugovora, kompanija ArcelorMittal Zenica još jednom potvrđuje svoju opredijeljenost da nastavi sa radom u Zenici i osigura održivost proizvodnje u sljedečih 15 godina'', priopćeno je iz te kompanije.

Ove godine planiran je i početak rekonstrukcije pogona Energetike, koja bi uz značajna finansijska ulaganja trebala da unaprijedi tehnološke proizvodne linije u kompaniji i omogući nova radna mjesta, značajno poboljša kvalitetu zraka u gradu Zenici, te da omogući i kvalitetnije daljinsko zagrijavanje stambenih i poslovnih prostora.

Kopirati
Drag cursor here to close