Turistička zajednica

Apsurdna situacija u Hercegbosanskoj županiji: Gdje je pečat?!

Gospodarstvo / Flash | 03. 02. 2017. u 10:10 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Problemi u Turističkoj zajednici Hercegbosanske županije, koji, čini se, nikoga ne diraju, nastali su nakon odlaska bivše ravnateljice u mirovinu, nakon čega su izabrana nova upravljačka tijela i v. d. ravnatelj, ali te odluke nisu postale pravomoćne jer se nisu mogle ovjeriti pečatom koji je još uvijek u posjedu bivše ravnateljice.

Djelatnici županijske Turističke zajednice Jozo Ivić i Ružica Sliško još jednom su skrenuli pozornost na problem funkcioniranja te ustanove, koja je u blokadi više od godinu dana.
U razgovoru za Fenu, Ivić i Sliško kazali su kako su već 15 mjeseci bez plaće, a ostali su i bez zdravstvenog i mirovinskog osiguranja.

"Mjerodavni iz Ministarstva gospodarstva pozivali su bivšu ravnateljicu da preda pečat i dokumentaciju, što do danas nije učinjeno. Nije mi jasno kako je moguće da prilikom odlaska ravnateljice u mirovinu dokumentacija i pečat nisu predani osnivaču, odnosno Ministarstvu gospodarstva", kazao je Ivić.

Po njegovim riječima, u brojim razgovorima s predstavnicima Ministarstva i županijske Vlade konstantno im se obećavalo rješavanja njihovog problema, ali nema naznaka da će se to zaista i dogoditi.

Ivić i Sliško podsjećaju da je na sjednici Vlade HBŽ-a, održanoj u prosincu prošle godine, donesen zaključak da se u roku od petnaest dana donese Uredba po kojoj bi omogućio rad Turističkoj zajednici, ali taj rok je odavno prošao, a uredba još nije donesena.

Djelatnici Turističke zajednice HBŽ-a podsjećaju kako se na račun te institucije i dalje uplaćuju pristojbe, iako je cjelokupna djelatnost zamrznuta još u studenom 2015. godine.

Podsjećamo, Aleksandar Štrbac, ministar gospodarstva Hercegbosanske županije rekao je ranije kako je ta činjenica sramotna.

''Dio tog srama snosim i ja iako sam s najiskrenijim namjerama ušao u rješavanje tog problema a očigledno je da problematika rada turističke zajednice ima jednu osobnu i političku pozadinu'', rekao je ministar za BHRT.

S druge strane, načelnici općina ove županije rješenje vidi u osnivanju općinskih turističkih ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close