Usvojen plan

Aluminij pali novih 30 ćelija

Gospodarstvo / Flash | 24. 03. 2017. u 08:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar, pod predsjedanjem Dalibora Miloša, jednoglasnom su odlukom prihvatili Izvješće o radu Uprave Društva koje im je predstavio direktor Mario Gadžić, s naglaskom na provedbu Strateškoga plana restrukturiranja Aluminija, kojom su uspješno postavljeni temelji pozitivnomu poslovanju tvornice u ovoj godini.

''To potvrđuju pozitivni poslovni ishodi iz prva dva mjeseca tekuće godine, otkako su na snazi nove poslovne okolnosti, u prvomu redu novi ugovori. U najkraćemu, identificirali smo bolest Društva i krenuli u borbu sa svime što ga je ugrožavalo, nastavljajući opsežna restrukturiranja naslijeđenih dugovanja koja su nam i dalje najvećim bremenom '',sažeo je Gadžić usmjerenje djelovanja Uprave.

Također jednoglasno, usvojen je i Plan poslovanja Društva za 2017. godinu, s jasno zacrtanim ciljem ostvarivanja dobiti s istekom godine.

Kako je priopćeno iz Aluminija, tim je planom predviđen porast prihoda od 40 posto u odnosu na prošlu godinu, kao i povećanje proizvodnje za 23 posto. Predviđeno je i uključenje novih 30 elektrolitičkih ćelija do isteka kalendarske godine. Ukupne investicije u proizvodnju dosegnut će 25 milijuna KM, a u planu je napraviti 46 milijuna KM ušteda u odnosu na lanjski troškovnik.

Miloš je iznio optimistična stajališta o budućnosti mostarske tvornice, naglasivši kako je, ipak, još puno posla u nastavku godine i kako početni dobri pokazatelji ne smiju značiti opuštanje, nego naprotiv traže održavanje visokoga tempa rada i stalan oprez.

''Ovi rezultati uistinu daju nadu u optimizam da je Aluminij na putu oporavka, ali se nikako ne smije gubiti iz vida svijest o stanju u kojemu je tvornica preuzeta, a koje traži još puno posla i bolnih koraka u vremenu pred nama'', zaključio je predsjednik NO-a Društva.

Kopirati
Drag cursor here to close