Mogućnost ulaganja u BiH

Agencije za promociju stranih investicija u BiH ima fine planove za 2016. godinu

Gospodarstvo / Flash | 09. 01. 2016. u 09:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iako procjene naših planera govore o mogućnostima za privlačenje stranih investicija u BiH u 2016. godini u visini od 870 do 920 milijuna KM, uložit ćemo maksimalne napore da u ovoj godini ipak dostignemo i prebacimo milijardu maraka'', izjavio je za današnje "Oslobođenje" novi direktor Agencije za promociju stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić.

Milinić je prvog radnog dana 2016. godine preuzeo dužnost direktora ove institucije.

''Točno je da investitori nisu previše zainteresirani za BiH, ali baš to nas obvezuje da uložimo maksimalne napore, angažiramo sve potencijale, aktiviramo sve kontakte i iskoristimo sve pretpostavke za efikasnu prezentaciju mogućnosti ulaganja u BiH. Agencija za unapređenje stranih investicija, kao jedan od stupova ovih aktivnosti, treba konkretno uvezati sve relevantne institucije koje rade na unapređenju poslovnog okruženja u BiH s ciljem privlačenja stranih investicija'' kazao je Milinić.

Dodao je kako će FIPA prilagoditi način rada i aktivnosti ostvarivanju efikasnijeg utjecaja na nivo ulaganja koja strani investitori mogu imati u BiH, te će uložiti dodatne napore na pronalaženju pravog načina uspješne koordinacije subjekata koji mogu doprinijeti povezivanju potencijalnih investitora i tražitelja investicija.

''Naša agencija mora izgraditi kontakte i osigurati podršku svih institucija u BiH i osmisliti način kako da u svom radu koristi njihove mogućnosti. Naročito planiramo iskoristiti potencijale moje dosadašnje tvrtke, Ministarstva inozemnih poslova BiH, sa kojim dogovaramo aktiviranje najmanje jednog diplomate u svakom diplomatsko-konzularnom predstavništvu na planu privlačenja stranih investicija'' kazao je Milinić.

Kopirati
Drag cursor here to close