Opasna igračka

Agencija za nadzor nad tržištem BiH provjerava ''ljigavca''

"Slime" ili "ljigavac" može biti opasan i predstvljati kemijski rizik.
Gospodarstvo / Flash | 20. 07. 2018. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za nadzor nad tržištem BiH upoznata je o povlačenju igračaka popularno nazvanih "ljigavci" s tržišta nekih država Europske unije, a u tijeku su provjere dostupnosti tih igračaka na tržištu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba.

Naime, Agencija za nadzor nad tržištem BiH upoznata je putem sustava za brzu razmjenu informacija o opasnim proizvodima Europske unije (RAPEX), obavijestima o povlačenju određenih igračaka "slime" ili "ljigavac" s tržišta Europske unije zbog toga što predstvljaju kemijski rizik.

"U toku su aktivnosti provjere dostupnosti određenih igračaka 'slime' na tržištu Bosne i Hercegovine kod poslovnog subjekta za kojeg postoje informacije da je uvoznik ovih proizvoda. U slučaju da se utvrdi da proizvodi koji se nalaze na tržištu BiH predstavljaju ozbiljan rizik za potrošače, Agencija će u suradnji s nadležnim zdravstvenim i sanitarnim inspekcijama entiteta i Brčko distrikta BiH poduzeti odgovarajuće radnje u cilju zaštite zdravlja i sigurnosti potrošača", odgovoreno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Poručuju da će obavijestiti javnost o svim raspoloživim informacijama do kojih dođe u toku ovih provjera na tržištu Bosne i Hercegovine. Agencija inače prevodi i objavljuje RAPEX tjedne izvještaje na svojoj internet stranici. Tjedni pregled sadrži informacije o proizvodu, rizicima i mjerama koje je poduzela država članica koja je obavijestila o nesigurnom proizvodu.

Podsjećamo, popularna igračka ljigavac našla se u žiži britanske javnosti nakon što su tamošnji kontrolori u osam od 11 uzoraka ljigavca pronašli nedozvoljeni nivo kemikalije bora koja je izuzetno toksična i opasna.

U BiH ljigavac možete kupiti putem online oglašivača za od dvije do četiri KM ili u pojedinim trgovinama s kineskom robom za istu cijenu.

Kopirati
Drag cursor here to close