Statistički pokazatelji

U ožujku rasle cijene odjeće, a padale cijene namještaja

Nivo cijena u ožujku ove, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, viši je za 0,7 posto
Gospodarstvo / Flash | 30. 04. 2019. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene proizvoda i usluga koji se koriste za osobnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u ožujku su bile u prosjeku više za 0,1 posto nego u veljači.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 0,2 posto, odjeća i obuća za 2,3 posto, zdravstvo za 0,2 posto, za koliko je u prosjeku poskupio i prijevoz, a alkoholna pića i duhan u prosjeku su skuplji za 0,1 posto, za koliko su u prosjeku skuplji restorani i hoteli, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Stanovanje i režijski troškovi u prosjeku su jeftiniji za 0,3 posto, namještaj i aparati za domaćinstvo za 0,4 posto, dok su komunikacije u prosjeku jeftinije za 0,1 posto, za koliko su jeftiniji rekreacija i kultura, te ostala dobra i usluge.

Nivo cijena u ožujku ove, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, viši je za 0,7 posto, prenosi Srna.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su poskupjeli za 0,9 posto, alkoholna pića i duhan za 3,7 posto, stanovanje i režijski troškovi za 2,6 posto, zdravstvo za 2,2 posto, prijevoz za 2,7 posto, rekreacija i kultura za jedan posto, obrazovanje za 0,6 posto, te restorani i hoteli za 0,7 posto.

Odjeća i obuća u prosjeku su jeftiniji za 10,6 posto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0,4 posto, komunikacije za 0,7 posto, a ostala dobra i usluge za 0,9 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close