Isti uvjeti

Turkish Airlines želi slijetati u Mostar

Povećanje broja letova prema BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori dolazi paralelno sa kompletiranjem i potpunim aktiviranjem novog istanbulskog aerodroma 3. ožujka.
Gospodarstvo / Flash | 13. 02. 2019. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Turkish Airlines tijekom ljeta planira povećati frekvenciju letova prema državama bivše Jugoslavije, prenosi ExYuAviation.com.

Turkish Airlines će nastaviti održavati najveći broj letova prema glavnom gradu Bosne i Hercegovine sa tri dnevna servisna leta tijekom sezone sa ukupno 21 operacijom tjedno.

Turkish razmatra i uvođenje letova za drugu destinaciju u BiH - Mostar, ali samo ukoliko se budu dogovorili uvjeti koje trenutno uživaju Croatia Airlines i Eurowings, korisnice najvećeg aerodroma u Hercegovini.

Također, kako je priopćeno, bit će obavljeno više od 220 charter letova iz Antalije do Sarajeva počevši od kraja svibnja do sredine rujna. Spomenute letove održavat će partnerski prijevoznik AnadoluJet.

Povećanje broja letova prema BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori dolazi paralelno sa kompletiranjem i potpunim aktiviranjem novog istanbulskog aerodroma 3. ožujka.

Foto: Bljesak.info / Slijetanje aviona Turkish Airlinesa

U Hrvatskoj će Turkish Airlines letjeti dvostrukim dnevnim letovima za Dubrovnik u odnosu na 11 letova tjedno prošlog ljeta. Dodatne frekvencije bit će pokrenute krajem lipnja. Prijevoznik je s treće najprometnije zračne luke u Hrvatskoj tijekom 2018. godine prevezao je 70.339 putnika, što je 27,1% više u odnosu na prethodnu godinu.

On je činio 2,2% svih putnika i bio je šesti po prometu u Dubrovniku. U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, Turkish Airlines trenutno promovira Zagreb i Dubrovnik diljem Azije, navodi ExYu aviation.

Turski prijevoznik također će povećati svoje letove prema Podgorici dodavanjem još jednog leta u glavni grad Crne Gore, na ukupno četrnaest tjedno. Unatoč pokušajima povećanja frekvencija i kapaciteta za Beograd, Turkish Airlines će nastaviti raditi dva leta dnevno između svog čvorišta i srpske prijestolnice ovog ljeta.

Kopirati
Drag cursor here to close