Ugrožavaju li deponije zdravlje i živote?

Smeće zatrpalo Orlac, stanovnici bijesni

"S obzirom na to da za par dana počinje i škola pitamo se kako će djeca prolaziti nogostupom uz ovolike količine smeća i otpada i pse lutalice", stoji u apelu
Gospodarstvo / Flash | 28. 08. 2019. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani naselja Orlac i Bakijina luka zadnjih mjeseci uzaludno pokušavaju skrenuti odgovornim pažnju na probleme koje imaju.

Kao što se može vidjeti na slikama da dva mjesta su napravljene divlje deponije koje privlače raznorazne sakupljače otpada te pse lutalice. S obzirom na to da za par dana počinje i škola pitamo se kako će djeca prolaziti nogostupom uz ovolike količine smeća i otpada i pse lutalice.

"Jednim dijelom ovo je rezultat građanske nekulture koja na žalost odlikuje naš grad zadnjih godina. Drugi krivac je zasigurno i društvo koje ne/gospodari otpadom i odvozom smeća te sam grad. Najodgovorniji su ipak predstavnici lokalnih vlasti i mjesnih povjerenici koji ne rade svoj posao, odnosno na njega niti me dolaze.

Kako je moguće da se formira ovakvo odlagalište, pogotovo za lokaciju s koje je uklonjen nelegalni objekt. Mi kao mještani i predstavnici udruge Suze sv. Lovre zato tražimo hitnu reakciju svih nadležnih u cilju rješavanja ovog problema, s rokom do početka školske godine", stoji u apelu.

Podsjetimo, Mostar 'muku muči' sa smećem od početka lipnja, a komunalci upozoravaju da će grad opet biti zatrpan smećem jer njihova vozila ne mogu deponirati smeće iz grada, budući da smeće od subote stoji u sortirnici, jer Deponija ne radi nedjeljom. 

Inače, sav otpad, prema uputi federalnog inspektora, mora prolaziti kroz sortirnicu, a koja je, tvrde iz federalnog ministarstva, u kvaru.

Kopirati
Drag cursor here to close