Nema plaća

Radnici vodovoda u Gacku idu u generalni štrajk

"Zahtjev su i pregovori o cijeni rada i pravilnije raspodjele plaća, ali i isplata sindikalne članarine radnicima", naglašava se u priopćenju.
Gospodarstvo / Flash | 14. 11. 2019. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici gatačkog 'Vodovoda' odlučili su na sastanku da zbog neisplaćenih plaća ponovno stupe u generalni štrajk, u utorak, 19. studenog, najavljeno je iz Sindikalne organizacije ovog poduzeća.

"Usljed višegodišnje krize koja je trenutno eskalirala i nemogućnosti nalaženja rješenja od poslodavca, Nadzornog odbora i predstavnika državnog kapitala općine Gacko i općinske vlasti, radnici 'Vodovoda' na čelu sa Sindikalnom organizacijom i štrajkačkim odborom primorani su da stupe u štrajk", navodi se u priopćenju sindikata, prenosi Srna.

Navodi se i da su radnici ovog poduzeća posljednju plaću primili za lipanj ove godine, dok topli obrok i regres nisu godinama unazad. U priopćenju se ističe da su njihovi zahtvjevi jasni - isplata plaće za lipanj i kolovoz ove godine do 19. studenog, a one za rujan i listopad do 15. prosinca.

"Zahtjev su i pregovori o cijeni rada i pravilnije raspodjele plaća, ali i isplata sindikalne članarine radnicima", naglašava se u priopćenju.

Napominju da je 56 obitelji u Gacku dovedeno u bezizlaznu situaciju zbog šutnje nadležnih i zbog toga što odgovorni nisu ispunili obećanja. "Radnici 'Vodovoda' ostat će istrajni u zahtjevima i ovaj put ne pristaju na kompromis", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close