Blagdani

Predstoji šest neradnih dana u RS

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, poduzeća, ustanove i druge organizacije
Gospodarstvo / Flash | 22. 04. 2019. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za pravoslavne vjernike u Republici Srpskoj neradni dani bit će Veliki petak - 26. travanj, Vaskrs - 28. travanj i Vaskrsni ponedjeljak - 29. travanj.

Pravoslavni vjernici u danima Vaskrsa imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta prema Zakonu o praznicima Republike Srpske, priopćeno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske, prenose 'Nezavisne novine'.

Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. svibanj, te 9. svibanj, kada se obilježava republički praznik - Dan pobjede nad fašizmom.

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, poduzeća, ustanove i druge organizacije i osobe koje profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, navodi se u priopćenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

U priopćenju se navodi da će načelnik općine, odnosno gradonačelnik odrediti koja su poduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni raditi i u dane praznika Republike i u kom obimu radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.

Kopirati
Drag cursor here to close