Iznajmljeno

Mostar: Tko se to useljava u Cernicu?

Javno poduzeće 'Autoceste FBiH' uskoro će useliti u zgradu koju je nekada koristio Općinski sud u Mostaru, navodi 'Dnevni avaz' informaciju iz Gradske uprave.
Gospodarstvo / Flash | 31. 10. 2017. u 02:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi prolaznici i stanovnici Cernice u proteklom razdoblju sa interesiranjem su gledali izvođenje radova u unutrašnjosti zgrade gdje je nekad bio smješten Općinski sud, nadomak Gradske uprave Grada Mostara. Osim interesovanja, mnogi su se zapitivali kome je zgrada pripala.

Javno poduzeće 'Autoceste FBiH' uskoro će useliti u zgradu koju je nekada koristio Općinski sud u Mostaru, navodi 'Dnevni avaz' informaciju iz Gradske uprave.

Tako je ugovor o zakupu, kako je kazala vršiteljica dužnosti šefa Službe za nekretnine Grada Mostara Marija Soldo, zaključen krajem lipnja i to na razdoblje od tri godine, s mogućnošću produženja.

Površina objekta, koji je pod zaštitom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, iznosi 1977,77 kvadratnih metara. Visina zakupnine koju će poduzeće 'Autoceste FBiH' plaćati je 15 KM po kvadratnom metru, a bit će im priznato 50 posto sredstava uloženih u sanaciju objekta.

Riječ je o minimalnim građevinskim zahvatima na objektu, koji je gotovo tri godine prazan, otkada je u Titovoj ulici gdje je nekada bila smještena IV. osnovna škola, sagrađena nova zgrada Općinskog suda Mostar.

Ovim povodom kontaktirali smo i poduzeće 'Autoceste FBiH', kako bi potvrdili i dopunili ovu informaciju, međutim odgovora nije bilo.

Kopirati
Drag cursor here to close