Obljetnica

Mostar: Lovački savez Herceg Bosne obilježio 25 godina postojanja

"Ovo je prigoda da se sretnu lovci od Orašja do Neuma, od Neuma do Drvara, te da se upoznaju i druže", rekao je između ostaloga predsjednik Lovačkog saveza Slavko Marin.
Gospodarstvo / Flash | 14. 10. 2017. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Lovački savez Herceg Bosne danas obilježava svoju 25 obljetnicu osnutka, te je tim povodom rukovodstvo saveza donijelo odluku da se taj dan obilježi na prigodan način.

Upriličena je sveta misa, položeno je cvijeće na spomenik ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, a potom je upriličena i svečana akademija. Ovo je prigoda da se sretnu lovci od Orašja do Neuma, od Neuma do Drvara, te da se upoznaju i druže", rekao je između ostaloga predsjednik Lovačkog saveza Slavko Marin.

U proteklom razdoblju ovaj savez je izdao dvije monografije, primljeni su u svjetsku lovačku organizaciju CIC, te europsku organizaciju FACE, a upravo su predstavnici tih organizacija bili danas u Mostaru kako bi dali potporu Lovačkom savezu Herceg Bosne.

"Problem krivolova je zaista veliki problem, te lovci tu sami ne mogu mnogo uraditi. Vlast mora sa nama biti partner, mi im nudimo ruku kako bi zajedno sankcionirali krivolovce, što je predviđeno i zakonom. Krivolov nije problem samo na našem području, to je problem u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Nisam siguran da ćemo u skoro vrijeme to suzbiti, ali odustati nećemo", kazao je Marin.

Na akadmeiji su se obratili predstavnici CIC-a i FACE-a, potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zdravko Vujinović, te predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je ujedno bio pokrovitelj današnje svečanosti.

Predstavnica FACE-a je između ostaloga rekla kako ovo područje raspolaže jako dobrim lovačkim prostranstvima i kako ga treba čuvati za sljedeće naraštaje. Također, istaknula je da podržavaju Lovački savez Herceg Bosne kao i mnoge druge saveze iz regije i Europe, a članstvo u FACE-u čini sedam milijuna lovaca.

Pred kraj programa predstavnicima FACE-a, CIC-a, te predstavnicima vlada Posavske, Hercegbosanske, Hercegovačko - neretvanske, Zapadnohercegovačke, ministarstvima gospodarstva i poljoprivrede iz navedenih županija, Planinarskom savezu HB, Lovačkom savezu Republike Srpske, Hrvatskom lovačkom savezu, ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Kinološkom savezu HB, te Draganu Čoviću uručene su povelje Lovačkog saveza HB. Nakon akademije prisutni su nastavili druženje uz domjenak.

Kopirati
Drag cursor here to close