Ugovori

Hercegovački parkovi prirode dobili financijsku podršku

"Prirodne ljepote i potencijali Bosne i Hercegovine po mnogo čemu su jedinstveni i naša je obaveza da ih što bolje čuvamo i promoviramo", naglasila je ministrica Đapo.
Gospodarstvo / Flash | 26. 06. 2018. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo u utorak je, u sjedištu ovog ministarstva, potpisala ugovore s direktorima javnih ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim područjima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ove ustanove su dobile sredstva na osnovu Javnog poziva za odabir korisnika pod nazivom 'Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - Akcioni plan Strategije okoliša' za 2018. godinu, u programu Sufinanciranje projekata zaštite prirode u Federaciji BiH, u ukupnom iznosu od 300.000 KM.

Ugovore je potpisalo pet javnih ustanova koje upravljaju zaštićenim prirodnim područjima u Federaciji BiH i to Javna ustanova za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo, J.U. Zaštićeni pejzaž Konjuh Banovići, J.P. Park prirode Blidinje d.o.o. Masna Luka – Posušje, J.P. Vjetrenica - Popovo polje Ravno i Javno poduzeće Park prirode Hutovo blato d.o.o. Čapljina.

Javni poziv je raspisan s ciljem ispunjenja aktivnosti Federalne strategije zaštite okoliša. Odabrani projekti imaju znanstveno-istraživački karakter i njihova provedba će doprinijeti očuvanju biodiverziteta i geodiverziteta Federacije BiH, a ovakvim financiranjem bit će unaprijeđen i rad javnih ustanova u održivom upravljanju zaštićenih područja.

"Prirodne ljepote i potencijali Bosne i Hercegovine po mnogo čemu su jedinstveni i naša je obaveza da ih što bolje čuvamo i promoviramo", naglasila je ministrica Đapo i čestitala na predloženim dobrim projektima, priopćeno je iz ovog ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close