Sve po planu

Dalipagić u posjeti: Most na Savi prioritet svih prioriteta

Voditeljica gradilišta Ivana Karačić je izvijestila zamjenika ministra o trenutnom statusu radova, naglasivši kako radovi idu po predviđenom planu.
Gospodarstvo / Flash | 08. 02. 2018. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Odžaku povodom obilježavanja dana općine Odžak, na kojoj su, pored predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića, nazočili i brojni uzvanici sa svih razina vlasti iz BiH i susjedne Republike Hrvatske, te predstavnici vjerskih zajednica, udruga i gospodarstvenici.

Dalipagić je iskoristio prigodu posjete općini Odžak za obilazak gradilišta međudržavnog mosta preko rijeke Save u Svilaju između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Voditeljica gradilišta Ivana Karačić je izvijestila zamjenika ministra o trenutnom statusu radova, naglasivši kako radovi idu po predviđenom planu. Trenutno je u tijeku doprema čeličnih dijelova iz Italije, te se početkom ožujka očekuje početak montaže dijelova čelične konstrukcije.

Intenzivniji radovi na mostu se očekuju početkom svibnja, ovisno o vremenskim uvjetima i vodostaju, kada bi se trebali završiti preostali radovi u riječnom koritu. Dalipagić je izrazio zadovoljstvo što gradnja mosta ide planiranom dinamikom, i pored činjenice da je proces gradnje u nekoliko navrata bio opterećen raznim nepovoljnim okolnostima.

Podsjetio je kako je ovaj most najznačajniji infrastrukturni projekt u regiji, ne samo s obzirom na njegove gabarite nego zato što je spona koja na međunarodnom Koridoru Vc prometno spaja Bosnu i Hercegovinu s Republikom Hrvatskom, odnosno Europskom unijom.

Dodatnu važnost ovom infrastrukturnom objektu daje i činjenica da se nalazi na završetku Koridora Vc koji je prioritet svih prioriteta u cestovnoj infrastrukturi Bosne i Hercegovine, jer povezuje Bosnu i Hercegovinu s Europom, što je u konačnici opredjeljenje Bosne i Hercegovine, navodi se iz Ureda za informiranje ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close