Fly Bosnia

BiH je zračnom vezom ponovno povezana sa Italijom

Cijena avionske karte od Sarajeva do Rima u jednom smjeru iznosit će 100 eura, a u iznos su uključene i pristojbe.
Gospodarstvo / Flash | 18. 10. 2019. u 07:33 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Italije u Sarajevu sa zadovoljstvom pozdravlja početak direktnih avio-letova na relaciji Sarajevo – Rim, od 4. studenog, u organizaciji avio-kompanije FlyBosnia. Letovi će biti redovni i u oba smjera ponedjeljkom i četvrtkom.

"Italija je drugi vanjskotrgovinski partner Bosne i Hercegovine, a svake godine i tisuće studenata, turista i hodočasnika posjećuju ovu zemlju. Ova nova linija je veoma važno ohrabrenje za sve ove vidove razmjene", komentirao je veleposlanik Nicola Minasi.

U četvrtak ujutro je obavljen promotivni let sa svečanom ceremonijom na aerodromu Fiumicino. Između ostalih, svečanom otvaranju redovne linije prisustvovali su i Amra Silajdžić Džeko, supruga nogometaša Edina Džeke i veleposlanik Bosne i Hercegovine u Rimu, Slavko Matanović.

Uime Italije, osim veleposlanika Minasija, ceremoniji je prisustvovao i Generalni direktor za avio-promet Ministarstva prometa i infrastrukture Italije, Renato Poletti.

Bosna i Hercegovina je blizu Italije, sa Sarajevom na samo sat leta od Rima. Osim hodočasnika koji putuju u Međugorje, ova zemlja jako puno može ponuditi kada su u pitanju zimski i ljetni sportovi, predivna priroda, odlične mogućnosti za investiranje poduzeća i povijesne znamenitosti kakve ima malo koja druga država, a sve to po vrlo prihvatljivim cijenama i uz ogromno gostoprimstvo, navedeno je u priopćenju iz veleposlanstva Italije u BiH.

Cijena avionske karte od Sarajeva do Rima u jednom smjeru iznosit će 100 eura, a u iznos su uključene i pristojbe.

"Direktna avionska linija iz BiH do Italije do ovog momenta nije postojala. Nekad se cijeli dan putovalo da bi se došlo do Rima. FlyBosnia je nakon dugo vremena povezala glavne gradove ovih dviju zemalja, a let traje ukupno jedan sat i osam minuta. Građani naše države moći će vrlo jednostavno i lako posjetiti Rim, a također dajemo i mogućnost stranim državljanima da posjete BiH, Sarajevo i Mostar", kazao je ovom prilikom direktor kompanije FlyBosnia Tarik Bilalbegović.

Ipak, prije izvjesnog vremena (unazad tri godine), Italija je bila povezana sa BiH (Mistral air) preko aerodroma u Mostaru. Ostvarivala se izravna veza između Mostara i tri grada u Italiji, među kojima je bio i Rim.

Kopirati
Drag cursor here to close