DDD mjere

140.000,00 KM za deratizaciju u HNŽ-u

Vlada HNŽ-a je na današnjoj sjednici također usvojila i Odluku o provedbi preventivnih, protuepidemijskih i DDD mjera za što je osigurano 140.000,00 KM.
Gospodarstvo / Flash | 28. 03. 2018. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko - neretvanska županija će biti očišćena od glodavaca i drugih nametnika, a ove godine, po drugi put nakon devet godina, će se provesti sustavna deratizacija.

Naime, Vlada HNŽ-a je na današnjoj sjednici također usvojila i Odluku o provedbi preventivnih, protuepidemijskih i DDD mjera za što je osigurano 140.000,00 KM.

U raspravi je istaknuto kako je lani - nakon devet godina - prvi put izvršeno sustavno deratiziranje koje je u cijelosti obavio Zavod za javno zdravstvo HNŽ. Budući da se takav način pokazao vrlo uspješnim i financijski prihvatljivim Zavod će i ove godine nastaviti taj posao.

Podsjetimo, cilj ove akcije je smanjenje broja glodara na biološki podnošljiv nivo za održavanje povoljne epidemiološke situacije na području Županije.

Akcija se provodila postavljanjem trovne mase na javne i zelene površine u pojasu gradskih i prigradskih naselja, obale rijeka, u kanalizacijske šahtove, deponije čvrstih otpadaka, groblja, ruševne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.

Također, Vlada je danas usvojila Odluku o nabavi cjepiva protiv gripe i bjesnoće u iznosu 40.600.00 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close