Sumnje

Spasimo Drinu: Građani predali krivičnu prijavu protiv gradonačelnika

Na planiranju i gradnji obaloutvrde se počelo raditi nakon poplave iz prosinca 2010. koje su uzrokovane nekontroliranim ispuštanjem vode is HE “Piva” Mratinje.
Gospodarstvo / Ekologija | 13. 11. 2020. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neformalna grupa građana ”Spasimo Drinu” s petkom trinaestim predala je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Grada Goražda, rukovoditelja Službe za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i raseljene osobe Grada Goražda i svih ostale osobe koje su sudjelovale u postupku provođenja projekta zbog sumnje na izvršenje krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, nesavjesnog rada u službi te drugih krivičnih djela.

Naime, Federalno ministarstvo prostornog uređenja je ranije donijelo odluku kojom se poništava urbanistička suglasnost i odobrenje za gradnju obaloutvrda u centru Goražda, jer općina Goražde putem svoje službe uopće nije bila nadležna za izdavanje navedenih rješenja već je za izvođenje navedenih radova urbanističku suglasnost moglo izdati isključivo Federalno ministarstvo prostornog uređenja kao nadležan organ uprave.

Podsjećamo, na planiranju i gradnji obaloutvrde se počelo raditi nakon poplave iz prosinca 2010. koje su uzrokovane nekontroliranim ispuštanjem vode is HE “Piva” Mratinje.

Poslije nekoliko godina pripreme, te nakon što je Svjetska banka odobrila kreditna sredstva, radovi su počeli u travnju 2019., a vrijednost investicije je oko 10,5 milijuna KM.

Građani su više puta iskazali sumnje u koruptivne radnje od strane uprave Grada Goražda prilikom odabira projekta, a bez obzira na nezadovoljstvo građana, gradske vlasti su i dalje ignorirale njihovo mišljenje u vezi dalje izgradnje obaloutvrde dato na javnoj raspravi 02.07.2020.

S obzirom na to da se radi o zloupotrebi višemilijunskog projekta, Ističemo da ćemo cijeli ovaj slučaj netransparentne gradnje obaloutvrde u gradu Goraždu predati u SIPU i FUP, te da ćemo o svim odlukama nadležnog tužilaštva blagovremeno obavještavati javnost, priopćeno je iz grupe ''Spasimo Drinu''.

Kopirati
Drag cursor here to close