Mala škola

Serijal za mališane - napravite svoj mali vrt

UG 'Nešto Više' iz Mostara je napravilo besplatan serijal iz kojeg naši najmlađi mogu naučiti mnogo ali može služiti kao odlična polazna tačka i za sve druge početnike.
Gospodarstvo / Ekologija | 01. 12. 2020. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklih mjeseci dok je kretanje bilo većim dijelom ograničeno zbog COVID-a, UG Nešto više je uvidio značaj malih vrtova koje svako domaćinstvo može imati, bilo da se radi o balkonu ili manjoj terasi ili bašti, pa čak i u urbanim sredinama.

Pored činjenice da sami možemo uzgojiti hranu, začine i druge važne biljke veoma je bitno i to da u uslovima ograničenog kretanja imamo korisne stvari da radimo, a posebno da imamo čime okupirati naše najmlađe. Pored njih i mnoge osobe sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju mogu korisno posvetiti svoje vrijeme učeći i radeći u svojim mini vrtovima.

UG 'Nešto Više' iz Mostara je napravilo besplatan serijal iz kojeg naši najmlađi mogu naučiti mnogo ali može služiti kao odlična polazna točka i za sve druge početnike.

Edukacije sadrže jestivi vrt, malu školu uzgoja povrća, malu školu uzgoja voća, malu školu uzgoja začinskog bilja, malu školu uzgoja ljekovitog bilja, malu školu uzgoja cvijeća

''UG Nešto Više je poznato po specifičnom načinu rada koji se odvija na našem oglednom imanju u blizini Mostara gdje se po permakulturnim principima uzgaja zdrava hrana i gdje se promovišu održivi stilovi življenja. Veliki broj edukativnih aktivnosti se dešava na samom imanju koje često posjećuju lokalni i internacionalni volonteri, učenici, osobe sa invaliditetom i mnogi drugi koji žele učiti o permakulturi. Međutim zbog situiacije sa Koronom jedan dio edukacija smo prebacili i u online prostor'', izjavila je Sanja Đermanović iz Udruženja.

Video: Edukacija

Serijal je napravljen uz pomoć CARE International Balkans u okviru projekta "Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH",  finansijskipodržan od strane CARE Češka i Vlade Češke Republike.




Kopirati
Drag cursor here to close