Akcija

Recikliram danas, mislim za sutra: Odjeću, posteljinu, plahte donesite u Centar 'Los Rosales'

Oko 50% tekstila kojeg bacimo na otpad pogodno je recikliranje, a oko 20% recikliranog tekstila može se upotrijebiti za izradu nove tkanine.
Gospodarstvo / Ekologija | 06. 05. 2021. u 20:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nove i kreativne ideje Nove i kreativne ideje mijenjaju svijet i čuvaju našu planetu. Jednu takvu ideju JU Centar ''Los Rosales'' realizirat će u suradnji sa firmom Vuprom d.o.o. Čitluk, koja se bavi proizvodnjom pamučnih i industrijskih krpa od starog tekstila.

Oko 50% tekstila kojeg bacimo na otpad pogodno je recikliranje, a oko 20% recikliranog tekstila može se upotrijebiti za izradu nove tkanine.

Odbačena odjeća opterećuje okoliš, pa u njenom zbrinjavanju trebamo postupati razumno.

Proljeće je, vrijeme je čišćenja ormara, pospremanja kuće, odvajanja svega onoga što je dotrajalo ili nam jednostavno više ne odgovara, a ni sami ne znamo gdje s tim, zato oni imaju korisno rješenje.

''Nemojte bacati tekstil na otpad i time dodatno zagaditi ionako već prezagađenu planetu. Vaš kućni tekstil, odjeću, posteljinu, plahte, peškire, krpe spakujte, te u periodu od 07. do 18. svibnja donesite u Centar 'Los Rosales' i zajedno s nama budite dio ove divne priče bitne za sve nas, našu prirodu, vodu, zrak, okolinu. U realizaciji ove ideje za Vas imamo samo jedan molbu, a to je da ne donosite obuću, deke, madrace i drugi kabasti otpad, sve drugo je dobro došlo'', poručili su iz centra.

Naša planeta je naša budućnost, zato je čuvajmo zbog sebe i budućih generacija, naglasili su. 

Kopirati
Drag cursor here to close