Misli o prirodi

Predstavljen priručnik za osnovne i srednje škole 'Ekoškologija'

"Ekoškologija", kao i današnja prezentacija, pokušavaju dati odgovor na pitanje kako kreirati, kako je to rekla Mrđa, "zelenu nastavu".
Gospodarstvo / Ekologija | 04. 02. 2021. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priručnik za osnovne i srednje škole u Bosni i Hercegovini "Ekoškologija" predstavila je danas autorica Smilja Mrđa pred oko 90 nastavnika, profesora, direktora i drugih prosvjetnih radnika iz škola u BiH.

Ujedno su razmijenjena mišljenja o tome kako mlade podstaći da misle o prirodi te da se aktivnije angažuju u svojim lokalnim zajednicama. "Ekoškologija", kao i današnja prezentacija, pokušavaju dati odgovor na pitanje kako kreirati, kako je to rekla Mrđa, "zelenu nastavu".

Priručnik je kreiran kroz program Certifikacijskog mehanizma Eko škola u BiH, a koji djeluje u okviru projekta "Misli o prirodi!" koji implementira Centar za promociju civilnog društva uz finansijsku podršku Švedske.

Projekt se sastoji od više segmenata, a jedan od važnijih su svakako škole koje je projekat identifikovao kao najvažniju stepenicu u razvijanju svijesti mladih, priopćio je Centar za promociju civilnog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close