#stopizgradnjimhenabuni

Objavite fotografiju bunskih kanala i pridružite se borbi protiv uništavanja spomenika prirode

Foto izazovom želi se ukazati na ovu prirodnu ljepotu, na kojoj se žele izgraditi mini hidroelektrane
Gospodarstvo / Ekologija | 23. 09. 2020. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokrenut je svojevrsni photo challenge koji ima za cilj objavu što više fotografija s Bune i bunskih kanala.

Na Facebook stranici Stop izgradnji mini hidroelektrana na Buni, navedeno je da se ovaj fotografski izazov pravi kako bi se ukazalo na ovu prirodnu ljepotu, na kojoj se žele izgraditi mini hidroelektrane

''Objavite vašu fotografiju  kako provodite vrijeme na Buni ili nam pokažite da li ste posjetili Bunske kanale i dodajte hashtag #stopizgradnjimhenabuni. Pridružite nam se u borbi protiv uništavanja spomenika prirode!'', napisali su na Facebook stranici Stop izgradnji mini hidroelektrana na Buni.


Inače, Udruga Majski cvijet je uključena od 2014. godine u inicijativu protiv mini hidroelektrana na Buni, te rade na tome da se ovo područje zaštiti jer je kako kažu, spomenik prirode.

''Radimo na tome da se ovo područje zaštiti, pošto je spomenik prirode druge i treće kategorije, to su spomenici koji moraju opstati za budućnost djece. Pokrenuli smo projekt s CCI-om i brojne kampanje da ukažemo na ovaj problem ljudima koji žive u BiH, da znaju za ova područja. Jer ova su područja nebrigom i nevoljom vlasti pala u zaborav pa su došla na udar izgradnjom mini hidroelektrana'', rekao je za Bljesak.info Oliver Arapović iz Udruge Majski cvijet.

Njihov rad su kaže, prepoznali i Centri civilnih inicijativa kojeg podupire USAID, koji im pomažu da ukažu stanovništvu i građanima ''da Bunu ne daju''.

''Na buni ne želimo mini hidroelektrane i jednostavno želimo da grad konačno raskine koncesije i ukloni loše projekte sa scene kako bi se ovo područje moglo staviti u turističku ponudu . Pravnu bitku i dalje vodimo u odjelu za urbanizam u slučaju urbanističke suglasnosti. Bile su rasprave s investitorima, doneseni su relevantni dokazi da su ovo zaštićena područja i spomenici prirode koji se ne smiju devastirati i na gradu je da odluči što će'', poručio je Arapović.



Kopirati
Drag cursor here to close