Let's Do It i Ožujsko pivo

Na Svjetski dan čišćenja širom BiH prikupljene tone otpada, Ožujsko pivo vjerni partner eko akcija

Ovogodišnji Svjetski dan čišćenja u Bosni i Hercegovini protekao je u znaku velikih ekoloških akcija pod nazivom "Očistimo zemlju za 1 dan".
Gospodarstvo / Ekologija | 25. 09. 2021. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji Svjetski dan čišćenja u Bosni i Hercegovini protekao je u znaku velikih ekoloških akcija pod nazivom "Očistimo zemlju za 1 dan". Više od 2.000 volontera usprkos kiši očistilo je tone otpada na više od 30 lokacija širom zemlje, a Ožujsko pivo bilo je jedan od partnera ovog projekta brige o životnoj sredini.

Volonteri su održali akcije čišćenja u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Goraždu, Gračanici, Bijeljini, Kozarcu, Doboj Istoku, Donjem Vakufu, Boračkom jezeru, Konjicu, Prijedoru, Doboju, Kaknju, Teočaku, Brčkom, Puračiću, Tomislavgradu, Sanskom Mostu, Neumu, Cazinu, Zenici, Bosanskom Petrovcu, Jajcu, Palama, Trebinju i Žepču i pobrinuli se da "nalazi" i njihovih gradova budu uredni. "Pamet u glavu, otpad u kantu", "Smeće se samo baciti neće" i "Bolje ceker u ruci nego kesa na grani" samo su neke od sjajnih parola upućenih s ovih akcija.

Organizator aktivnosti u povodu Svjetskog dana čišćenja, koji se svake godine obilježava u septembru, je Udruženje građana "Ruke" i njihov Let's Do It pokret u BiH iza čijih volontera su brojne uspješne akcije.

Ove godine omogućili su aktivistima da okupe svoje ekipe, porodice, prijatelje i organizuju vlastite mini akcije čišćenja. Kako su kazali, najčešće pronalaze i čiste plastični otpad. Svjesni su da se ovaj gorući problem ne može riješiti za jedan dan, ali poručuju da su akcije čišćenja polazna tačka u procesu njegovog rješavanja.

Let's Do It i Ožujsko pivo dijele istu viziju koja se zasniva na podizanju svijesti o vrijednostima i ljepoti prirode na kojoj sve počiva i bez koje nema svijetle budućnosti.

Ožujsko pivo, kao društveno odgovoran brend, poznat je po aktivnom radu i podršci volonterskim akcijama te zagovaranju potrebe buđenja ekološke svijesti građana. U okviru kampanja "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" i "Brini o svojoj zemlji jer ako ti nećeš, ko će?" usmjerili su pažnju javnosti ka prirodnim bogatstvima naše zemlje i brizi za okruženje u kojem živimo.

"Molson Coors i Ožujsko pivo sa volonterima pokreta Let's Do It imaju veoma uspješnu saradnju i naša podrška projektu 'Očistimo zemlju za 1 dan' je logičan slijed događaja. Nemar prema okolini i divlje deponije predstavljaju opasnost po zdravlje svih, a čista priroda naš je najveći motiv i vjerujemo da može biti pokretačka snaga pozitivnih promjena u društvu", istaknuo je Goran Mišić, brand menadžer Molson Coorsa za BiH.

Uz poruke da udruženi možemo učiniti nevjerojatne stvari i želju da što prije potaknemo ljude da otpad bacaju na za to predviđena mjesta, zajednički koračamo na putu pronalaska rješenja za čistu budućnost na našoj planeti.

Kopirati
Drag cursor here to close