Ekološka akcija

Iz Mostarskog jezera izvučeno 'brdo' smeća

Akciju je organizirao Ekološko-ronilački klub "LEUT Mostar" s ciljem čišćenja korita Mostarskog jezera.
Gospodarstvo / Ekologija | 06. 09. 2021. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekološka akcija "Jezero 2021." održana je u subotu 04. rujna na plaži Mostarskog jezera u blizini hidrocentrale Mostar.

Naime, akciju je organizirao Ekološko-ronilački klub "LEUT Mostar" s ciljem čišćenja korita Mostarskog jezera.

  / Ekološka akcija "Jezero 2021."

"Kako dugi niz godina ronimo na ovom lokalitetu uočili smo povećanje otpada u priobalju jezera, kao i na samoj plaži. Želimo kao ekološka udruga ukazati na svijest građa o očuvanju životne sredine te smo s roniocima iz našeg kluba ovom prilikom očistiti priobalje korita jezera", kazali su iz Ekološko-ronilačkog kluba "LEUT Mostar".

Kako navode, uz pomoć mještanima Raštana i Vojna uspjeli su očistiti i samu plažu, a uz intervenciju s lokalnim splavarima uspjeli su izvaditi i kruti otpad koji se nalazio u na dubini od 5-8 metara.

  / Ekološka akcija "Jezero 2021."

"Ovo će biti naša tradicionalna akcija čišćenja, tako da ćemo mi kao klub svake godine biti nazočni na ovom lokalitetu i pomoći u očuvanju ove prirodne ljepote s koje s prostire prekrasan pogled prema planini Velež. Molimo i apeliramo na sve koji ovdje borave da pripaze da iza sebe ne ostavljaju bilo kakve otpatke i smeće, jer to sve zajedno narušava floru i faunu ovog jezera. Danas smo primijetili prilično velike primjerke ribe u jezeru i to nas raduje, ovaj naš trud će se isplatiti", istaknuo je predsjednik ERK "LEUT Mostar" Franjo Soče.

Nakon čišćenja, druženje je nastavljeno uz roštilj i dobru zabavu.

  / Ekološka akcija "Jezero 2021."
Kopirati
Drag cursor here to close