Zeleniji grad

Mostar: Grad sadi

U priopćenju se navodi kako je za svibanj Grad Mostar – Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove planirao uređenja zelenih površina.
Gospodarstvo / Ekologija | 10. 05. 2021. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu akcije proljetnog uređenja javnih zelenih površina, planirane su aktivnosti sadnje hortikulturnog bilja i redovnog održavanja javnih zelenih površina, ponovio je Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

U priopćenju se navodi kako je za svibanj Grad Mostar – Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove planirao uređenja zelenih površina.

''Tako će se izvršiti dopunska sadnja sezonskim cvijećem i grmovima kružnih tokova u Zaliku, ulici Blajburških žrtava, Rudarskoj ulici i na Rondou. Obavit će se i sadnja sezonskog cvijeća (Ageratum spp., Salvia spp., Tagetes spp., Gailardia spp., Impatiens spp., Begonia spp.) i sporadičnih stablašica (japanske trešnje - Prunus serulata - Kanzan i sirijskog hibiskusa - Hibiscus syriacus - u formi stabla) u Parku Zrinjevac, Parku Nobelovaca kao i ispred Gradske vijećnice'', navodi se u priopćenju za javnost.

Izvršit će se, kako je navedeno, i dopuna praznih sofa s grmovima na Španjolskom trgu, dopuna razdjelnog pojasa sa na BNR sa cca. 1000 sadnica rasprostirućeg ruzmarina, u sklopu navedenog planira se zasaditi i 30-tak grmova ispred spomenika kod Doma zdravlja.

''Potom slijede redovni zahvati održavanja stabala u drvoredima kao što su uklanjanje izdanaka i izbojaka iz zona korjenova vrata i debla stabala u drvoredu, te skraćivanje poleglih niskih grana koje smetaju normalnom prolazu vozila i pješaka. U mjesecu svibnju planirani su i zahvati redovnog održavanja zelenila na području Blagaja, a koji će obuhvatiti košenje prilaznih staza starom gradu i šetnice uz rijeku'', navodi Grad.

Dodaje se kako je u tijeku i provjera ispravnosti postojećih vodo-natapanih sustava na javnim zelenim površinama, te otklanjanje kvarova na njima i njihovo puštanje u rad. 

Kopirati
Drag cursor here to close