Zimsko održavanje

Komos u Mostaru zasadio 3 tisuće sadnica cvijeća

Iz J.P. Komos dodaju da se javila potreba i za izvanrednim aktivnostima na uređenju javnih površina
Gospodarstvo / Ekologija | 01. 03. 2021. u 00:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: JP Komos / Sadnja cvijeća na Musali

''U skladu s Planom uređenja zelenih površina Grada Mostara, na više lokacija u gradu zasađeno je više od 3.000 komada zimskog sezonskog cvijeća'', priopćilo je u nedjelju Javno poduzeće Komos Mostar.

Pri tom, određenu količinu sadnica i zimskog sezonskog cvijeća donirali su Osnovnoj školi "Mustafa Ejubović šejh Jujo" na Šehovini za uređenje spomen obilježja.

Kako navode, u okviru redovitih aktivnosti na uređenju javnih površina koje provodi radna jedinica Zelene površine J.P. 'Komos', a sve u skladu s Planom održavanja javnih zelenih površina, Odjela za komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara radili su na održavanju i oblikovanju zelenih i javnih površina.

Do sada su, tvrde, realizirane planske aktivnosti koje uključuju orezivanje i oblikovanje grmova kao i orezivanje krošanja mladog i srednjodobnog drveća izvan vegetacije.

''Radilo se i na orezivanju grana drveća s ciljem oslobađanja prometne signalizacije i rasvjete i njihove uredne funkcionalnosti, orezivanje suhih i bolesnih grana te sječa i uklanjanje drveća različitih starosti, kao i vađenje panjeva'', priopćili su.

Osim ovih aktivnosti, dodaju, javila se potreba i za izvanrednim aktivnostima na uređenju javnih površina koje su u dogovoru sa nadležnim službama Grada Mostara uvrštene u ovomjesečni plan uređenja grada.

Kopirati
Drag cursor here to close