A voda...

Kako će preživjeti nove sadnice poljskog brijesta u Mostaru?

Vodonatapni sustav još uvijek nije spojen na izvor vode.
Gospodarstvo / Ekologija | 26. 07. 2021. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hoće li i kako bez preživjeti sadnice poljskog brijesta u ulici Ante Starčevića u Mostaru, koje bi trebale zamijeniti uklonjeni drvored lipa?

Kao što svi znamo uklanjanje drvoreda lipa izazvalo je negodovanje građana, koji su prosvjedovali na društvenim mrežama, srećom obećanje da će se posaditi novi drvored je održano, ugrađen je i vodonatapni sustav, ali iz njega uvijek nije kapnula ni kap vode.

I sami se možete uvjeriti da vodonatapni sustav još uvijek nije spojen na izvor vode. 

Iz Službe za građenje infrastrukturnih objekata pri Odjelu za urbanizam i građenje Gradske uprave Mostar nisu sigurni je li vodonatapni sustav trenutno spojen, no trebao bi se spojiti na Vodovod, koji ima šaht u blizini nekadašnjeg Hotela Ero.

Foto: Bljesak.info / Kako će preživjeti nove sadnice poljskog brijesta u Mostaru?

Kako smo uspijeli pronaći na specijaliziranim portalima, zalijevanje ovakve sadnice poljskog brijesta po najvećim temperatura trebalo bi se obavljati tri puta tjedno, s 40 litara vode po zalijevanju.

Inače, kako su nam pojasnili iz spomenute Službe u budućnosti je plan da se ovaj vodonatapni sustav spoji na gradski bunar u Parku Zrinjevac, s kojeg bi voda bila besplatna, no brijest će ovu vodu čekati do radova na novom kružnom toku na Španjolskom trgu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close