Učinimo zemlju ljepšom

Jeste li ECO- FRIENDLY i tijekom praznika?

Nakon što praznici prođu, jelke možete zasaditi u obližnje dvorište ili park.
Gospodarstvo / Ekologija | 07. 12. 2020. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počinje zima i dolazi nam vrijeme praznika. To je ono vrijeme u godini kada su okićeni ulice i gradovi, ljudi se vesele i ukrašavaju i svoje domove. Nažalost, to je također i vrijeme kada se stvore tone novog otpada, poput ukrasnog papira za poklone, plastičnih ukrasa za jelku ili plastičnih jelki koje završe u kontejnerima nakon praznika. To je i vrijeme kada se elektricitet ekscesivno troši zbog pojačanog gradskog osvjetljenja, čak i više nego što neke siromašne zemlje potroše tijekom cijele godine.

Svi volimo praznike i zadovoljstvo je uživati u njima sa svojim najbližima, no ako ste se pitali kako da primijenite i neke ekološke navike u vrijeme praznika tim iz projekta „Eko izazov- Učinimo svoju zemlju još ljepšom“ donosi vam nekoliko ideja kako da praznike obilježite na ekološki prihvatljiv način.

  / Eco - Friendly kampanja

Ono što zasigurno možete uraditi prilikom kupovine novogodišnje jelke jeste da birate one koje su prave (prirodne) i koje se mogu kupiti sa busenom. Nakon što praznici prođu, jelke možete zasaditi u obližnje dvorište ili park. Tim Eko izazova će biti na raspolaganju svim građanima koji žele da nauče nešto o upotrebi jelke sa busenom. Također, mogu vam dati smjernice i savjete kako drvo zasaditi u dvorištu ili vratiti u prirodu.

Iskoristite prošlogodišnje dekoracije ili napravite neke nove od stvari koje nađete u svom domu.

Vodite se time da je ekološki najprihvatljiviji proizvod onaj koji ste sami napravili, a ne onaj koji ste kupili.

  / Eco - Friendly kampanja


Eko izazov je inače projekt koji realizuje UG Ruke uz podršku Američkog veleposlanstva u BiH koji za cilj ima povećanje ekološke svijesti kod građana naše zemlje, a fokus stavlja na lokalno liderstvo i aktivizam. Kako je projekat predodređen za organizacije, škole, pojedince i porodice, pozivamo vas sve da se prijavite na naš izazov i osim praznika, ekološkim djelovanjem učinite i cijelu svoju zemlju još ljepšom.

Sve informacije dostupne su na web stranici: www.ugruke.com, a za sve informacije oko sadnje jelki javite  se na Fb Fan Page:

Kopirati
Drag cursor here to close