Zelenilo

Jablanica se obvezala da će svaki godine zasaditi najmanje 500 sadnica

Cilj inicijative je, navode, da u suradnji sa 16 partnera u Bosni i Hercegovini bude posađeno 10.000 sadnica na području općine u 2020. godini
Gospodarstvo / Ekologija | 13. 10. 2020. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski načelnik Salem Dedić potpisao je deklaraciju kojom se Općina Jablanica obavezuje da će svake godine, počevši od 12. listopada 2020. godine, zasaditi najmanje 500 sadnica, priopćeno je u utorak iz Općine Jablanica.

Sadnice će se saditi u okviru inicijative za zeleniju i održivu budućnost koju je pokrenuo Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Cilj inicijative je, navode, da u suradnji sa 16 partnera u Bosni i Hercegovini bude posađeno 10.000 sadnica na području općine u 2020. godini, čime bi se ukazalo na važnost očuvanja okoliša i potrebu angažmana šire zajednice kako bi se ublažili utjecaji klimatskih promjena, zaštitio okoliš i smanjio rizik od katastrofa.

Obzirom da je općina Jablanica, tvrde, posvećena ublažavanju i prilagođavanju utjecajima klimatskih promjena samim tim je i predložena kao partner u okviru UNDP BiH 'Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost' (Go Green Pledge).

Inicijativu sufinancira UNDP u Bosni i Hercegovini i učestvovat će sa kupovinom 2.000 sadnica, a lokalne zajednice sa 8.000 sadnica, priopćeno je iz Općine Jablanica.

Kopirati
Drag cursor here to close