Dom naroda

Imat ćemo europski zakon o životnoj sredini

Prihvaćen je Nacrt zakona o posredovanju u prometu nekretnina čime se Vlada FBiH obvezuje da sačini prijedlog ovog zakonskog akta.
Gospodarstvo / Ekologija | 28. 01. 2021. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas su u nastavku sjednice usvojili Zakon o zaštiti životne sredine, kojim se ova oblast usuglašava s pravnom tekovinom EU.

Izaslanici su na današnjoj sjednici podržali i Nacrt zakona o plinovodu "Južna interkonekcija BiH i Hrvatska".

Prihvaćen je Nacrt zakona o posredovanju u prometu nekretnina čime se Vlada FBiH obvezuje da sačini prijedlog ovog zakonskog akta.

Zakonom o posredovanju u prometu nekretnina uređuju se uvjeti za obavljanje djelatnosti posredovanja u prometu nekretnina, prava i obveze posrednika, agenata posredovanja i nalogodavaca u prometu nekretnina, opći uvjeti poslovanja, sklapanje ugovora o posredovanju u prometu nekretnina, posrednička naknada, stručni ispit za obavljanje poslova agenta posredovanja u prometu nekretnina, te nadzor nad primjenom ovog zakonskog akta.

Prihvaćena je i inicijativa izaslanika Damira Marjanovića da Federalno ministarstvo zdravstva uradi pravilnik o stručnoj spremi i opremljenosti institucija koje rade genetska ispitivanja.

Potvrđivanjem izbora i imenovanja u članovima radnih tijela u domovima Parlamenta FBiH okončana je sjednica Doma naroda, navedeno je nakon sjednice.

Kopirati
Drag cursor here to close