Borba se nastavlja

Greta se vratila na prosvjede ispred švedskog parlamenta

Thunberg se vratila na mjesto na kojem je počela prosvjed u Stockholmu, o čemu je obavijestila svoje pratitelje.
Gospodarstvo / Ekologija | 11. 06. 2021. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dužeg razdoblja prosvjeda na internetu, švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg vratila se ispred zgrade švedskog parlamenta na još jedan prosvjed protiv klimatskih promjena u njezinoj organizaciji.

Uz nekolicinu drugih prosvjednika, Thunberg se, uz natpis "Školski štrajk za klimu" i s maskom na licu s logotipom Petkom za budućnost, vratila na mjesto na kojem je počela štrajk u Stockholmu, o čemu je obavijestila svoje pratitelje na Instagramu, prenosi Hina. 

"Danas smo se vratili ispred parlamenta, a s obzirom na to da pandemija još nije gotova, držat ćemo se toga da nas je što manje i da je sve u skladu s epidemiološkim mjerama", napisala je Thunberg na svom Instagram profilu. 

Thunberg je započela organizaciju prosvjeda 2018. ispred zgrade švedskog parlamenta, pozivajući političare da pojačaju borbu protiv klimatskih promjena.

U nekoliko mjeseci osnovan je klimatski pokret mladih Petkom za budućnost, a masovnim demonstracijama koje su organizirali prisustvovalo je stotine tisuća mladih sudionika širom svijeta.

Međutim, pandemija koronavirusa privremeno je zaustavila i njihove prosvjede.

Budući da nije mogla nastaviti s "fizičkim" prosvjedima, Thunberg se okrenula objavljivanju slika na društvenim mrežama, s naglaskom na Instagram.

Kopirati
Drag cursor here to close