Manje otpada

Europska unija podržala mlade eko aktiviste iz Jablanice

Projekt ''Zajednički napori za 5% manje otpada'' ima za cilj razviti integrirani i ekološki prihvatljiv sustav upravljanja otpadom u 6 općina na području BiH i Crne Gore.
Gospodarstvo / Ekologija | 09. 12. 2020. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilika da se čuje glas mladih eko aktivista iz Jablanice došla je kroz sudjelovanje Osnovne škole ''Suljo Čilić'' u projektu ''Zajednički napori za 5% manje otpada'', kojeg financira Europska unija.

Učenici pomenute Osnovne škole snimili su video kojim žele poslati snažnu poruku o svijetu u kojem žele živjeti. Oni poručuju kako žele odrastati u društvu koje će voditi računa o prirodi i u kojem će svi shvatiti važnost recikliranja, čuvanja zelenila, ali i značaj smanjenja ukupne količine otpada.

Video: Osnovna škola "Suljo Čilić" Jablanica - Zajednički napori za 5% manje otpada

Ovo je jedna je od pet osnovnih škola uključenih u projekt, čiji su učenici snimili video koji govori o njihovom pogledu na prirodu, ekologiju te izazovima upravljanja otpadom s kojima se suočava njihova sredina. Svaka od škola je snimila po jedan video koji će ući u konkurenciju za najbolji. Stručni žiri će nagraditi najuspješnije video uratke u BiH i Crnoj Gori, a mlade sudionike obradovati vrijednim nagradama.

''Pomozite mladim eko pjesnicima iz Jablanice da se njihova poruka čuje! Podijelite video među svojim prijateljima. Pomozite da do kraja 2021. godine imamo 5% manje otpada i 5% više reciklaže!'', poručuju iz Udruženja za podueztništvo i posao Link.

Projekt ''Zajednički napori za 5% manje otpada'' ima za cilj razviti integrirani i ekološki prihvatljiv sustav upravljanja otpadom u 6 općina na području BiH i Crne Gore, te povećati količinu recikliranog otpada za 5% do kraja 2021. godine.

Kroz projekt se također radi i na podizanju svijesti građana i institucija o odvajanju i recikliranju otpada.

Europska unija financira projekt sa 493.000 eura, a sprovode ga Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK iz Mostara, u partnerstvu s općinom Jablanica (BiH), općinom Šavnik (CG) i Udruženjem Matica iz Pljevalja (CG).

Kopirati
Drag cursor here to close