Pozitivan primjer

Kordić čistio Trimušu pa opomenuo građane: Budite odgovorniji

Kordić je istaknuo kako su ovakve akcije hvale vrijedni projekti, ali Gradska uprava u Mostaru je ta koja mora kontinuirano održavati i privesti svrsi ovakve lokacije.
Gospodarstvo / Ekologija | 07. 06. 2021. u 17:27 Bljesak.info
Kordić: Zadovoljan sam onim što je urađeno u prvih 100 dana mog mandata

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pozivam građane da se svi uključimo u sređivanje našeg grada te budemo malo odgovorniji kad je u pitanju komunala, odlaganje otpada i sve ostalo", kazao je gradonačelnik Grada Mostara nakon što je zajedno s građanima čistio park Trimušu. 

Akcija je to nastala povodom 100 dana izbora gradonačelnika Mostara, a uz predstavnike Grada Mostara akciji čišćenja Trimuše odazvali su se i predstavnici Oružanih snaga BiH, brojna udruženja građana, komunalna poduzeća, ekološki aktivisti i dr.

Kordić je istaknuo kako su ovakve akcije hvale vrijedni projekti, ali Gradska uprava u Mostaru je ta koja mora kontinuirano održavati i privesti svrsi ovakve lokacije.

Foto: Fena / Povodom 100 dana od izbora gradonačelnika Mostara, u ponedjeljak je održana ekološka akcija uređenja parka Trimuša

"Akciju je pokrenula Gradska uprava zajedno s par udruga koje su nam izašle u susret i zajedno s građanima Mostara pomogle da ovo sredimo. Posebno mi je drago da su se i Oružane snage BiH odazvale ovoj akciji.

Došlo je dvadesetak momaka koji su mi u povjerenju rekli da su ovdje trenirali kada je bila u pitanju priprema za prijem u Oružane snage i oni su, kažu, emotivno vezani za ovaj prostor i nastavit će ovdje dalje svoje sportske aktivnosti. Tu su i JP 'Parkovi', Civilna zaštita Grada Mostara, djelatnici Gradske uprave, svi smo se malo uključili da ovaj lokalitet sredimo s idejom da ga nastavimo i dalje održavati, a da to ne budu sporadične akcije. Ovaj put ćemo pokušati da nađemo kapaciteta u javnim poduzećima Grada Mostara da ovaj park kontinuirano održavamo", naglasio je Kordić.

Naglasio je kako u Gradskoj upravi imaju ideja kako to napraviti te se nada kako će u budućnosti biti manje ovakvih akcija.

Kordić se osvrnuo i na svojih 100 dana na vlasti te kazao: 

"Zadovoljan sam urađenim, apsolutno. Tempo bi sigurno mogao biti brži, odnosno moja želja je da bude brži. Međutim, javna uprava je takva kakva jest, ona je dosta spora, administrativnih prepreka u Gradu Mostaru je milion, Gradskog vijeća nije bilo neko izvjesno vrijeme tako da smo morali te neke odluke koje su davno donesene, ponovo staviti na temu i uskladiti sa zakonima". 

Za sve sudionike akcije bio je osiguran odgovarajući alat i zaštitna oprema, a po okončanju akcije planirana je i zakuska.  

PROČITAJTE što je o svojih 100 dana na čelnom mjestu Mostara Kordić rekao u intervjuu za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close