Pluća Mostara

Svjetski dan zaštite okoliša obilježen i na Trimuši

Gospodarstvo / Ekologija | 06. 06. 2021. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni dan zaštite okoliša obilježen je na mostarskoj Trimuši - plućima Mostara.

Inicijativa Zajedno za Trimušu, ekološka volonterska organizacija Zelena mreža uz pokroviteljstvo Cooperazione Italiana nositelji su aktivnosti sadnje stabala na šetnici Bare uz rijeku Radobolju,te prostoru park šume.

Na Trimuši je bio i prvi čovjek grada gradonačelnik Mario Kordić, načelnica odjela za gospodarstvo komunalne i inspekcijske poslove Amira Trbonja, predstavnik UNDP-a u Mostaru Velibor Sudar i rezidentna kordinatorica UN za BiH Ingrid Macdonald.

 

Svečanost je uveličao i Odred izviđača Radobolja Mostar na čelu s Jakišom Stančićem koji je postrojavanjem i davanjem zakletve mlade izviđače usmjerio na očuvanje prirode i život u skladu s prirodom.

Uz izviđače, na Trimuši su bile i mlade košarkašice ŽKK Zrinjski 2010. koje su svojim prisustvom i vrijednim radom obilježile međunarodni dan zaštite okoliša.

"Drago nam je vidjeti Trimušu punu života, uvažene goste, volontere, sugrađane, djecu koja uživaju u prirodi vesele se, to je znak da naša borba za očuvanje i unapređenje Trimuše nije bila uzalud ovih 10 godina od kada smo krenuli s akcijama čišćenja, sadnjom drveća, obnovom igrališta i svega onoga da pluća Grada žive uz nas,sa nama i poslije nas", istaknuo je ispred Inicijative Zajedno za Trimušu Darko Karačić.

Kopirati
Drag cursor here to close