Potpisani ugovori

Bosanska Krajina se okreće očuvanju ekologije

Potpisivanju Ugovora prethodila je procedura prijava gradova i općina shodno objavljenom Obavještenju za dodjelu sredstava u 2019. godini
Gospodarstvo / Ekologija | 02. 12. 2019. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom ponedjeljka u Vladi Unsko-sanske županije (USŽ) održano je zajedničko potpisivanje Ugovora o (su)financiranju projekata iz ekoloških naknada za 2019. godinu između Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i predstavnika gradova i općina Unsko-sanske županije.

Ugovori u ukupnom iznosu od 285.000 KM potpisani su za implementaciju projekata kojima su lokalne zajednice aplicirale po obavještenju za dodjelu ekoloških sredstava u 2019. godini.

Potpisivanju Ugovora prethodila je procedura prijava gradova i općina shodno objavljenom Obavještenju za dodjelu sredstava u 2019. godini od strane Ministarstva, odnosno evaluacija pristiglih projektnih prijedloga.

U okviru navedenih sredstava i potpisanih Ugovora, Grad Bihać nabavit će energijski efikasne pumpe za prepumpne stanice Klokot i Komarac, Grad Cazin izgradit će glavni kolektor na dionici Ćuprija - Havin most, općine Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac i Sanski Most implementirat će također projekte u oblasti zbrinjavanja otpadnih voda, općine Bužim i Ključ projekte u oblasti javne rasvjete, a općina Velika Kladuša izgradit će retenciju vezano za zaštitu od poplava u ovoj lokalnoj zajednici.

Ovo je bila prilika, da se ministar Adnan Alagić zahvali prisutnim gradonačelnicima i načelnicima, te njihovima zamjenicima što su se odazvali pozivu Ministarstva i aplicirali sa navedenim projektima. Poželio im je uspješnu implementaciju projekata, te ujedno najavio da će naredne, 2020. godine biti znatno veći fond sredstava koji će Ministarstvo staviti na raspolaganje gradovima i općinama za iste svrhe, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close